dijous, 29 de gener del 2009

Els itineraris del Reixac, recollits en un llibre


EXCURSIONS DES DE CASES DE TURISME RURAL
Quintana, Joan/Vidal Ignasi
Cossetània Edicions col·lecció Azimut
Publicat 19/10/2005 12x22,5 cm.
Excursionisme Català

En un context en què el turisme rural s'ha fet molt popular a Catalunya, aquest llibre es presenta com una guia de cases de turisme rural en què es descriuen excursions senzilles per fer des de cadascuna de les cases seleccionades. Es tracta, doncs, d'una guia diferent de les altres que recull un seguit d'excursions que poden ajudar a preparar un cap de setmana complet, i ofereix informació geogràfica i turística de les comarques i pobles on hi ha les cases, perquè el lector faci les caminades amb coneixement del context. La guia inclou l'Alt Empordà, la Garrotxa, el Ripollès, el Berguedà, la Cerdanya i el Solsonès. Són sis comarques muntanyenques de la Catalunya Vella plenes de masos, muntanyes, prats, rierols, boscos i pastures. Totes diferents, però amb paisatges extraordinaris. De cada comarca s'han escollit tres cases rurals en pobles diferents, El Reixac ha estat una de les escullida al Ripollès. De cada casa es ressenyen dues excursions, les del Reixac, son: "una volta al Puigrus" i "Excursió a Sta. Magdalena de Perella" .
feu un cop d'ull al llibre





Senderisme i Turisme Rural

Cada vegada més, el turisme rural s’associa al senderisme. Per practicar-lo no cal cap tipus de preparació, només tenir la curiositat de descobrir el país i fer-ho a mesura que les possibilitats físiques d’un ho permeten.

Les cases de turisme rural son el lloc ideal per iniciar-se en aquest esport que consisteix en passejar-se, no solament permet enfortir-nos físicament, sinó que enriqueix el coneixement i l’esperit. Obre a les persones la sensibilitat que produeix la natura en el seu estat mes salvatge.


Per les comarques de muntanya , és un valor afegit poder oferir al visitant els seus paisatges, el seu patrimoni natural, la seva historia i els llegats culturals. Es per això que últimament hi ha hagut un creixement de la identificació i senyalització d’itineraris de petit recorregut. Fins i tot les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà estan portant a terme el projecte d’una xarxa de camins sota el nom “d’Itinerannia” per posar-los a l’abast del viatger.

Fa pocs mesos l’editorial Cassetània , conscient de la demanda de fer senderisme per part dels usuaris del turisme rural, ha publicat un recull d’itineraris propers a alguns allotjaments rurals dels Pirineus, que ho tenen com a primer atractiu.
El llibre porta el titular de “Excursions des de cases de turisme rural” i els seus autors son: en Joan Quintana i l’Ignasi Vidal


El nou decret que el Govern de Catalunya prepara per regular el turisme rural, ja preveu la necessitat que els establiments posin a l’abast dels seus clients aquelles activitats que hi ha a l’entorn mes immediat. És per això que moltes cases ja tenen la seva pròpia guia de senderisme.


(Aquestes foren les paraules, que vaig dir en l’acte de presentació a la llibreria Altaïr de Barcelona , el febrer de 2006, Ferran Miquel)




Llibreria Altaïr, d’esquerra a dreta: Gerent Cossetània, Ferran Miquel, Ignasi Vidal i Joan Quintana

mes informació a: http://www.cossetania.com/