diumenge, 29 de març del 2009

reforma del colomar

L’any 1992 varem comprar el Reixac. L’aspecte de la façana nord era aquest, hi havia a la part superior dues finestres. La de la dreta corresponia a l’habitació del Rebost i la de l’esquerra a la del graner.


Aquests dos espais foren els primers adaptats com a estudis per fer turisme rural. Varem transformar les finestres en portes i varem construir un porxo amb escales per accedir-hi.


L’escala que pujava als dos estudis era per un lateral al costat del camí. L’agost de l’any 1996 es varen obrir al públic.



Posteriorment es feu una reforma al porxo ampliant considerablement el seu espai i fent l’escala d’accés a la part central.



Els estudis es comercialitzaven amb el nom de El Rebost i El Graner,


Aquestes fotos corresponen a l’antic estudi del Rebost:




Avui la porta torna a ser una finestra, i l’hem renovat quasi tot.


I aquestes son de l’antic estudi del Graner, i si voleu es pot fer una visita virtual a l'apartament tal com era en un principi. EL GRANER





A l’estiu de 2007 varem unificar els dos estudis obrint una porta interior i fen unes finestres a llevant, que connecten a sota l’antic colomar. Aquest allotjament ha guanyat espai. L’antic rebost ha passat a ser l’habitació per a tres persones , un matrimoni i un nen, i el graner a ser la zona de dia amb la cuina i la sala d’estar-menjador.


El passat pont de la castanyada hem tancat l’allotjament per a fer-hi les reformes definitives. A l’habitació el bany s’ha ampliat, passant a tenir forma rectangular. Hem suprimit el bany que tenia el graner i hem ampliat la cuina. Hem fet una llar de foc amb la teiera habitual per a guardar-hi els llumins i els encenalls. S’ha recuperat una de les partions de l’antic graner que servia per separar els diferents cereals i també està previst fer quelcom al Rebost per recordar la seva antiga funció de conservar els productes de la matança del porc.


Com sempre hi hem treballat en Ferran i en Martí de l’Urgell, ens han ajudat la Carme , en Josep i l’Alguer


si voleu veure amb més detall aquest allotjament cliqueu aquí
El Reixac, 22 de desembre de 2007.