dilluns, 11 de maig del 2009

Gatzara 2008

Gatzara 2008

Els nostres hostes sempre ens sorprenen, aquest cap de setmana posterior a St. Jordi ho han fet uns de Montblanc, concretament en Pep la seva parella l’Eva i el seu fill en Joan, que d’aquelles terres de la Conca de Barberà ens han obsequiat amb un vi de la seva collita, com podeu imaginar porta el nom de “Gatzara”, fet amb Merlot, Ull de llebre i Trepat, porta la D.O. de Conca de Barberà i el celler (Gatzaravins, SCP) es de recent creació, han embotellat una producció limitada de 1414 unitats.

Si el voleu provar el trobareu al seu restaurant “Cal Magret” de Montblanc tel. 977861175.
La fitxa gastronòmica es aquesta:

Viticultura:
Ceps adults, conduits en espatllera (merlot i ull de llebre) i en vas tradicional (trepat), conreats de forma esmerada i respectuosa amb el medi ambient. Les vinyes es troben ubicades al terme municipal de Montblanc, amb la silueta del Tossal Gros dominant el rerefons.

Elaboració:
Verema manual en caixes mitjançant una acurada i rigorosa selecció a peu de vinya. Les tres varietats de raïm reben una primera maceració en fred i fermenten seguidament per separat en tines d’acer inoxidable de petit volum, sota un estricte control de temperatura. Finalitzada la fermentació malolàctica i transcorreguda una permanència amb les mares de tres mesos, es realitza el cupatge final, integrat per 52% de merlot, 30% d’ull de llebre i 18% de trepat.

Nota de tast:
Presenta un color cirera amb ribet violaci i capa mitja. Sense pas per bota de roure, els raims s’hi expressen amb tota la seva puresa i intensitat. En nas la fruita fresca apareix fusionada amb tocs florals i balsàmics, que aporten complexitat aromàtica al conjunt. En boca és saborós, amb certa untuositat i un tanímolt amable al paladar. Final carregat de personalitat.

Gastronomia:
El GATZARA 2008 maridarà bé amb els embotits, les pastes, i els arrossos. La seva estructura i consistència mitges el fan també apte per acompanyar els tradicionals rostits i guisats de la cuina catalana, la típica calçotada i les carns a la brasa.
Es recomana una temperatura de servei entorn als 15ºC.