dilluns, 3 d’agost del 2009

Anem a Prats de Molló











Per anar del Reixac a Prats de Molló hi ha uns 40 minuts, el primer tram es per la N260 fins a la retonda que desvia el transit cap a Olot o Camprodon, desprès per la C38 fins a la frontera per Coll d’Ares i finalment ja a França per D115 fins a Prats.





Prats de Molló La Presta és el nom del primer poble habitat a l’altre cantó de la Frontera, es un indret molt interessant, conserva grans vestigis de la ciutat medieval, la Vila Reial te 1000 anys de historia hi ha molt monuments a descobrir.

Entre ells destaquen la plaça fortificada, l’església de Santes Juste i Rufina, el castell Fort Lagarde, l’ermita de Ntra. Sra. Del Coral., etc...

L’any 1926 en aquesta població te lloc els fets coneguts com de Prats de Molló. Per tal d’alliberar Catalunya de la dictadura de Primo de Rivera , Francesc Macià organitza a la Vil.la Denise una expedició armada, la qual havia d’entrar al Principat de Catalunya pel Coll d’Ares. Agafats per la policia francesa a causa d’una traïció, van ser jutjats a París. El judici va internacionalitzar la problemàtica catalana.

L’any 1939, entre els mesos de gener i març, Prats de Molló acull mes de cent mil refugiats republicans que fugen en retirada de la guerra civil espanyola.

La Presta , es un balneari a pocs quilometres de Prats. Aigües de diversa composició i temperatura, les seves propietats s’utilitzen per fer tractaments de salut i relaxació, el balneari està perfectament equipat i disposa de personal especialitzat, es obert d’abril a novembre.
Els matins de divendres a Prats, hi ha un mercat artesanal molt interessant, però cal anar-hi aviat, dons els francesos a les 12 del mig dia ja son a dinar.



Per més informació a http://www.pratsdemollolapreste.com/






"porta d'Espanya"