dijous, 6 d’agost del 2009

Un dia amb caiac

“El Ter es un des rius mes treballadors de Catalunya”,
aquesta es una expressió que s’ha utilitzat molt al referir-se que les seves aigües son utilitzades per obtenir energia elèctrica, fa més de 100 anys que els industrials del tèxtil s’instal·laren a l’entorn del Ter per fer-hi les seves industries i aprofitar la força de l’aigua primer per moure la maquinaria directament i desprès per obtenir energia elèctrica.

Avui les industries han tancat i moltes centrals estan obsoletes, però els embassaments i les preses encara hi son, es per això que cal trobar-hi nous usos, nosaltres la gent del Reixac amb volgut demostrar que el riu pot donar altre tipus de servei i omplir les estones de lleure d’una forma agradable, per això hem ocupat el riu per fer-hi un nou tipus d’esport, la pràctica del caiac.

Al final de l’activitat preteníem fer una capbussada però la gran quantitat de llot acumulat al fons del riu ens ho ha impedit, ha estat una llàstima ja que ho hem passat molt bé.

No serà ni la primera ni l’ultima vegada que navegarem per les aigües del nostra riu més proper, pensem repetir l’experiència ben aviat i posar mitjans perque els nostres hostes també en puguin gaudir.


Apa!... Anem al riu?