dilluns, 12 d’abril del 2010

Anem als Bufadors de Beví


Sortim de la Farga de Bebié (600m.), deixem el cotxe damunt del túnel del tren, baixem per unes escales i travessem el riu Ter , per sobre del pont del FFCC. desprès del pont a la dreta hi ha una casilla pintada de taronja, passem per el seu costat, el camí es un corriol que s’enlaira cap a l’esquerra i ens portarà a l’ermita de Sant Moi.


Passem per l’esquerra de L’ermita de St. Moi, trobem una pista que seguirem en direcció est, la pista es va enfilant fins al peu de la Serra de Bufadors.




La pista es bifurca al costat d’una bassa, agafem la pista de la dreta , que va flanquejant per la cinglera, la deixarem a mitja serra , en un indret on hi ha unes pastures



A l’esquerra s’inicia un corriol que puja per a mig la cinglera, va a parar al Collet dels Bufadors (950m) no te pèrdua el collet és molt evident, en aquest punt aprofiteu per esmorzar, hem arribat al punt mes alt de l’excursió. Des d’aquí podem contemplar Sta. Maria de Besora i Bellmunt com a fons.




Si no teniu vertigen podeu observar uns magnífics prats al peu de la muntanya, el camí segueix per la dreta de la cinglera i s’endinsa als Bufadors, el camí passa enmig de parets de pedra, fins arribar a un lloc que sembla una plaça envoltada de roques.





Hem arribat a l’indret conegut com els Bufadors de Beví, en aquets singular lloc trobarem els avencs de on surt l’aire fred, la vegetació té una humitat i una verdor permanent, causada per un microclima, únic en aquest lloc.




Podem inspeccionar tots els forats i en alguns fins hi tot podem entra-hi amb l’ajuda d’un frontal.





Finalitzada la recerca de recons i passadissos agafem el camí de baixada que segueix en direcció est, fins a trobar la cruïlla de camins.





A la cruïlla de camins , girem a la dreta i tornem per la mateixa pista que abans hem pujat, que ens portarà de nou a l’ermita de St. Moi i a la Farga.de Bebié, a l’inici de l’excursió




La distancia son uns 8 quilòmetres
El desnivell acumulat 525 metres.
La durada de l’excursió unes 4 hores ( inclòs l’esmorzar i la recerca dels avencs)